Juniorinformation 2019

Golfkul födda (2012-2013)

Vi träffar golfkompisar och har roligt! Vi lär oss om grunderna i spelet genom lekar och övningar med inslag av motorik och balansträning. Under träningspassen används både mjuka och hårda bollar, med och utan klubbor. Ditt barn ska vara tillräckligt mogen för att klara av 1 timma i ledarledd grupp. Träning tisdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen. Träningsstart är v.19 (ingen anmälan). Våravslutning tis 18 juni. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Yngre juniorer grupp 1 (födda 2010-2011)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Det finns möjlighet till att ta  “Grönt Kort” för de deltagare som är träningsflitiga och mottagliga för informationen som ges. Träning torsdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen. Träningsstart våren är v.19 (ingen anmälan). Våravslutning tors 20 juni. Träningsstart hösten är preliminärt v. 32. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Yngre juniorer grupp 2 (födda 2007-2009)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Det finns möjlighet till att ta  “Grönt Kort” för de deltagare som är träningsflitiga och mottagliga för informationen som ges. Träning torsdagar 17.15-18.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen. Träningsstart våren är v.19 (ingen anmälan). Våravslutning tors 20 juni. Träningsstart hösten är preliminärt v. 32. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningsavgift för maj-sep är 500kr. Avgiften faktureras av klubben.

Äldre juniorer (födda 2003-2006)

Utvecklingsgrupperna är för killar och tjejer som vill träna golf för att utvecklas. Vi tränar tisdagar och torsdagar (tider får ni på mejl) från v.17 (start 23 april) till mitten/slutet av sep (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer att ha sommaruppehåll i träningen (v. 28-31). Träningsavgift för april-sep är 800kr. Avgiften faktureras av klubben. Utöver detta tillkommer medlemsavgift/spelrättsavgift då det krävs att du är medlem i klubben för att delta i denna grupp eftersom vi ofta spelar på banan. Under v. 25-27 kommer träningstiderna vara lite mer oregelbundna och främst vara på dagtid. Mer info kommer via mejl/sms. Löpande information för äldre juniorer hittar du under Utbildning/Juniorträning

Elitjuniorer

Elitträning sker tillsammans med golfgymnasiet. Klubben har satt upp kriterier för att få tillhöra denna grupp och träna med golfgymnasiet, som har tydligare mål mot tävlingar och elitsatsning. För mer info om denna del kontakta Micke som är klubbens tränare.

Nedan är en bild tagen på Ida, en av våra duktiga juniorledare, som tränar och testar nya övningar inför 2019.

rsz img 1526 half