• Intro202005 1

Juniorinformation 2021

Nedan ser du hur träningsgrupperna för våra juniorer initialt kommer se ut för 2021. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Johan Karlsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.eller Daniel Wittzell (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) i Åtvidabergs golfklubbs juniorkommitté.

Röd grupp (födda ca. 2013-2015)

Vi träffar golfkompisar och har roligt! Vi lär oss om grunderna i spelet genom lekar och övningar med inslag av motorik och balansträning. Under träningspassen används både mjuka och hårda bollar, med och utan klubbor. Ditt barn ska vara tillräckligt mogen för att klara av 1 timma i ledarledd grupp. Träning tisdagar 17.00-18.00 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs. Träningsveckor våren v.18-25. Träningsveckor hösten är inte satta än. Träningsavgift för maj-sep är 595kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds av våra juniorledare.

Gul grupp (födda ca. 2010-2012)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta lite lätt på tekniken men glädje och lekfullhet är fortfarande det viktigaste. Träning måndagar 17.00-18.00 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs. Träningsveckor våren v.17-25. Träningsveckor hösten är inte satta än. Träningsavgift för april-sep är 695kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds av våra juniorledare.

Grön & Orange grupp (födda ca. 2007-2009)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta mer på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Träning måndagar 18.15-19.15 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer lite längre in på säsongen ge denna grupp möjlighet att vara med i Spelträning på banan på onsdagskvällar eller torsdagskvällar (mer info kommer). Anmälan behövs och görs till juniorkommitén. Träningsveckor våren v.17-25. Träningsveckor hösten är inte satta än. Träningsavgift för juniorträningen april-sep är 995kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds normalt av klubbens tränare men även av äldre juniorer.

Svart grupp (födda ca. 2003-2006)

Denna grupp är för dig som vill träna golf för att utvecklas.

Träningsveckor våren v.17-27.

Träningstid tisdagar: 18.15-19.30 och träningstid torsdagar: ca 18.30-20.45 (spelträning).

Normalt ingen träning på "röda dagar". Anmälan behövs för att delta i denna grupp och görs till juniorkommitén. Träningsavgift för april-sep är 1295kr. Avgiften faktureras av klubben. Utöver träningsavgift tillkommer även medlemsavgift/spelrättsavgift då det krävs att du är medlem i klubben för att delta i denna grupp eftersom vi ofta spelar på banan. Träningen leds normalt av klubbens tränare men även av elitjuniorer.

Elitgrupp (ingen åldersindelning)

Elitträning sker tillsammans med golfgymnasiet. Denna grupp tränar året om. Klubben har satt upp kriterier för att få tillhöra denna grupp och därmed träna med golfgymnasiet, som har tydligare mål mot tävlingar och elitsatsning.