Juniorinformation 2020

Infon nedan gäller för säsongen 2020. Mejla gärna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du har några funderingar!

Röd grupp (födda ca. 2012-2014)

Vi träffar golfkompisar och har roligt! Vi lär oss om grunderna i spelet genom lekar och övningar med inslag av motorik och balansträning. Under träningspassen används både mjuka och hårda bollar, med och utan klubbor. Ditt barn ska vara tillräckligt mogen för att klara av 1 timma i ledarledd grupp. Träning torsdagar 17.00-18.00 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs. Träningsveckor våren v.19-25. Träningsveckor hösten preliminärt v. 33-38. Träningsavgift för maj-sep är 495kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds av våra juniorledare.

Gul grupp (födda ca. 2010-2011)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta lite lätt på tekniken men glädje och lekfullhet är fortfarande det viktigaste. Träning tisdagar 17.00-18.00 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Ingen anmälan behövs.Träningsveckor våren v.18-25. Träningsveckor hösten preliminärt v. 32-38. Träningsavgift för maj-sep är 495kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds av våra juniorledare.

Grön grupp (födda ca. 2007-2009)

Gruppen är öppen för alla nybörjare och fortsättare som tycker det är kul med golf! Vi börjar titta mer på tekniken och lär oss regelsituationer som förberedelse för spel på banan. Det finns möjlighet till att ta  “Grönt Kort” för de deltagare som är träningsflitiga och mottagliga för informationen som ges. Träning måndagar 17.00-18.00 (Normalt ingen träning på "röda dagar"). Vi kommer i denna grupp även ha några spelpass på banan inplanerade under säsongen (troligtvis vissa torsdagskvällar). Anmälan behövs och görs till klubbens tränare. Träningsveckor våren: v.19-25. Träningsveckor hösten preliminärt: v. 32-38. Träningsavgift för maj-sep är 495kr. Avgiften faktureras av klubben. Träningen leds av normalt av klubbens tränare men även av äldre juniorer.

Svart grupp (födda ca. 2003-2006)

Denna grupp är för dig som vill träna golf för att utvecklas. Preliminärt ser säsongens upplägg ut enligt nedan:
V 17-24 tränar vi normalt kvällar tisdagar och torsdagar men dagar kan variera (dagar/tider får ni på mejl).
V. 25-27 kommer träningsdagarna / tiderna vara lite mer oregelbundna och främst vara på dagtid.
V. 28-31 sommaruppehåll.
V. 32-38 tränar vi normalt kvällar tisdagar och torsdagar (tider får ni på mejl).

Allmän info: Normalt ingen träning på "röda dagar". Anmälan behövs och görs till klubbens tränare. Träningsavgift för april-sep är 995kr. Avgiften faktureras av klubben. Utöver träningsavgift tillkommer även medlemsavgift/spelrättsavgift då det krävs att du är medlem i klubben för att delta i denna grupp eftersom vi ofta spelar på banan. Träningen leds normalt av klubbens tränare men även av elitjuniorer.
Löpande information/aktiviteter för äldre juniorer hittar du under Utbildning/Juniorträning

Elitgrupp (ingen åldersindelning)

Elitträning sker tillsammans med golfgymnasiet. Denna grupp tränar året om. Klubben har satt upp kriterier för att få tillhöra denna grupp och därmed träna med golfgymnasiet, som har tydligare mål mot tävlingar och elitsatsning. För mer info om denna del kontakta Micke som är klubbens tränare.

Nedan är en bild tagen på Ida, en av våra duktiga juniorledare, som tränar och testar nya övningar.

rsz img 1526 half