0120 – 844 40

Bokningsläge   Min Golf   Kontakt     

  • Åtvidabergs GK
  • Åtvidabergs GK
  • Åtvidabergs GK
  • Åtvidabergs GK
  • Intro202005 1

Om golfbanan

 

Hålen löper genom ett böljande landskap, kantat av mäktiga ekar. Vid Bysjöns glittrande vatten ligger ett av landets mest omtalade golfhål. Långa sjö är en par 5:a där fairway, från tee till green, löper längs strandkanten. Detta Åtvidabergs 11:e hål brukar alltid placera sig högt när Sveriges bästa golfhål ska utses.

Banan består av 18 hål med par 71. Den ursprungliga banan ritades av Douglas Brasier. Dagens bana, vars arkitekt heter Peter Nordvall, togs i bruk säsongen 2000. De utslagsplatser som finns är vit, gul, blå samt röd tee.

 

Revidering av ”Lokala regler” 

 

 

För anpassning till den nya regelboken ””Regler för golfspel” giltiga från januari 2019” har ÅGK reviderat de ”Lokala regler” som finns. TK har omarbetat reglerna och fått de nya godkända av förbunds- och distriktsdomare. De nya reglerna gäller med omedelbar verkan.

Det som skiljer från tidigare är egentligen det nya begreppet ”Pliktområde” som ersätter de tidigare begreppen "Vattenhinder" och "Sidovattenhinder". I samband med övergången till det nya begreppet har några nya pliktområden tillkommit på hål 3, hål 4 och hål 14.

En "Droppzon" märkt "DZ" har även tillkommit strax kort om green på hål 4, som enbart kan användas om bollen är i pliktområdet till vänster om green. Läs mer om förfarandet kring droppning i "lättnadsområde" i de lokala reglerna nedan.

I övrigt har ”Lokala regler” endast anpassats till den nya numreringen av reglerna.

De nya reglerna hittas pdfhär

Våra partners & sponsorer

Logo Mall
Korvgubbens
Länsförsäkringar östgöta
Etcon
Spb
Ica
7eleven
Sigma
Svenskfast
Atvidbok
Atvidhus
Fiallam
Comfort
Ewg
Reijmes
Rosens
Falerum Kok
Hannas Smide
Rotakorn
Oriflame