• Intro202005 1

Riktlinjer gällande covid-19

Vi följer alltid myndigheternas riktlinjer och uppmaningar och varje individ bär ett stort eget ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Golfen, med flera sporter, är en utomhusidrott med liten interaktion människor emellan i själva spelet vilket innebär betydligt mindre smittspridningsrisk än många andra idrotter. Det fick dock åtgärder som kan vidtas för att ytterligare minimera riskerna och SGF har utfärdat riktlinjer för golfklubbar som finns att läsa här. Även folkhälsomyndigheten har sina generella råd gällande idrott och träningsanläggningar

De åtgärder som vi har vidtagit för att minimera eventuell smittspridning är i första hand att begränsa kontaktytor på golfbanan. Därför finns inga bänkar eller bolltvättar utsatta ännu. Det ligger heller inte några krattor i bunkrarna utan där gäller lägesförbättring och man kan med fördel jämna till sanden med foten eller klubban när man lämnar bunkern. Vi rekommenderar alla att putta med flaggstången i hål och att använda den egna handsken när bollen plockas upp.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknandet. God handhygien skall eftersträvas. Fysisk kontakt bör begränsas i möjligaste mån, varför handslaget efter rundan eller den så efterlängtade "high-five" som vanligtvis delas ut vid bra prestationer, bör bytas mot glada tillrop på distans.

Var rädda om er och svinga lugnt!