Riktlinjer gällande covid-19

Vi följer alltid myndigheternas riktlinjer och uppmaningar och varje individ bär ett stort eget ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Golfen, med flera sporter, är en utomhusidrott med liten interaktion människor emellan i själva spelet vilket innebär betydligt mindre smittspridningsrisk än många andra idrotter. Det fick dock åtgärder som kan vidtas för att ytterligare minimera riskerna och SGF har utfärdat riktlinjer för golfklubbar som finns att läsa här. Även folkhälsomyndigheten har sina generella råd gällande idrott och träningsanläggningar

De åtgärder som vi har vidtagit för att minimera eventuell smittspridning är i första hand att begränsa kontaktytor på golfbanan. Därför finns inga bänkar eller bolltvättar utsatta ännu. Det ligger heller inte några krattor i bunkrarna utan där gäller lägesförbättring och man kan med fördel jämna till sanden med foten eller klubban när man lämnar bunkern. Vi rekommenderar alla att putta med flaggstången i hål och att använda den egna handsken när bollen plockas upp.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknandet. God handhygien skall eftersträvas. Fysisk kontakt bör begränsas i möjligaste mån, varför handslaget efter rundan eller den så efterlängtade "high-five" som vanligtvis delas ut vid bra prestationer, bör bytas mot glada tillrop på distans.

Var rädda om er och svinga lugnt!

Banan öppen med tidsbokning

Den senaste tidens fina väder gör att vi har kunnat öppna upp banan tidigare än beräknat i år. Det kan vara en viss uppmuntran för alla golfsugna i dessa annars något dystra tider. Tidsbokningen är öppen både här på hemsida och via Min Golf.

Med anledning av Covid-19 så har vissa åtgärder vidtagits för att minska eventuell smittspridning. Vi har valt att begränsa kontaktytor och har därför inte satt ut bänkar, bolltvättar eller bunkerkrattor på banan. Vi rekommenderar att ni lämnar flaggan i hål när ni puttar samt att ni använder er handske när ni tar upp bollen. Se separat inlägg för mer ingående information gällande Covid-19.

Tillfälliga lokala regler:

• Lägesförbättring gäller i bunkern. (Ni kan med fördel jämna till sanden med foten eller klubban när ni lämnar bunkern)
  • Lägesförbättring på finklippda delen av spelfältet.

Scorekort finns att hämta i Starters Box och Greenfee ligger för tillfället på 350:- alla dagar och betalas med Swish. Receptionen, kiosken och restaurangen har inte öppnat för säsongen ännu, dock är toaletterna på banan öppna.

Vid frost är hela banan stängd tills banpersonal ger klarteckan.

Varmt välkomna till 2020 års golfsäsong.

Till alla medlemmar i ÅGK

Vi påminner om årsmötet i ÅGK, den 13 februari kl 18.00!

PLATS: Facettens företagspark

Nu finns föredragningslistan publicerad på hemsidan, under Medlemslogin/dokument.

Här finns också styrelsens förslag till mindre stadgeändringar, med förtydligande kommentarer, som kommer upp för beslut på årsmötet.

VÄLKOMNA ALLA!

Hälsar styrelsen

Välkommen till årsmöte för medlemmar i Åtvidabergs Golfklubb

Välkommen till årsmöte för medlemmar i Åtvidabergs Golfklubb den 13 februari 2020.

Facettens företagspark kl. 18.00.

Årsberättelsen finns tillgänglig på hemsidan och på K-Bygg i  Åtvidaberg senast den 6 februari.